Každá výrobní firma je rozdělená na spoustu oddělení a na konci výrobního řetězce bývá skladování a expedice a s tím spojené obalové hospodářství. Nám spotřebitelům se zdají obaly jako zcela zbytečné, protože zboží vybalíme a obal letí do koše. Ne tak ale pro výrobce, protože pro něho je obal důležitý jak z pohledu ochrany zboží při transportu a uskladňování, tak tvoří nedílnou součást nákladů na výrobek. Tady je potřeba dobře zvážit investice, protože samotný obal může konečnou cenu výrobku značně ovlivnit.

A nejen obaly, ale také palety, na kterých se zboží převáží či uskladňuje v regálech, jsou finanční zátěží pro každou firmu. A my dnes pro vás máme nabídku, jak na paletách ušetřit.

palety

Europalety jste určitě už někde viděli, dřevěné hranoly, které jsou k sobě přibité. Mají normou stanovené rozměry, což značně usnadňuje přepravu, ale i samotnou manipulaci s naloženými paletami. Dřevěné palety ale mají omezenou životnost a pokud je vystavíme několikrát nepříznivému počasí, dřevo se začne kazit a celou paletu můžeme tak akorát vyhodit.

Můžete si ale pořídit plastové palety.

Plastové palety https://www.schoellerallibert.com/cz/produkty/plastove-palety/ jsou odolnější než dřevěné a hlavně jsou mnohem lépe udržovatelné. Mohou zůstat na deště i sněhu a nic se jim nestane. Pevnostně jsou odolné stejně jako dřevěné. Nespornou výhodou je i chemická odolnost, se kterou se dřevo nemůže vůbec srovnávat.

plastové bedny

Máte velké sklady a denně v rámci firmy převážíte hromady materiálů, polotovarů či hotových výrobků? Pořiďte si plastové palety, které můžete používat opakovaně a tím ušetříte za náklady při nakupování stále nových a nových dřevěných palet, které se životností těm plastovým nemohou rovnat.

Cenu výrobku se skládá z mnoha položek. Eliminujte náklady na skladování a přepravu, bez snížení nároků na kvalitu.