Černé tečky se začínají tvořit v období puberty, když začínají pracovat pohlavní hormony. Nejvíce se dělají na obličeji v částech, které se nejvíce mastí. Černé tečky jsou vlastně póry zanesené mazem, odumřelými buňkami, a různým prachem.  No a potom se v těch pórech začnou tvořit různé mikroorganismy, a když si póry nevyčistíme tak i záněty, kterým pak říkáme „beďary“.  Všichni to určitě známe, černé tečky na nose, bradě a čele. Nemůžeme se jich zbavit a žádné přípravky na ně nefungují nebo jsou hrozně drahé a nám se za ně nechce tolik peněz dávat. Tady se můžete dočíst jak se černých teček jednou pro vždy zbavit levně a rychle pomocí věcí které má každý doma.
hezká bruneta
Co k tomu potřebuju:
·         Horká voda
·         Žínka nebo malý ručník
·         Malá miska
·         Papírový kapesník
·         Vaječný bílek
·         Štěteček
·         Vidlička
rozbité vejce 
Postup:
1.      Do misky si vyklepneme vajíčko a oddělíme bílek od žloutku.
2.      Potom bílek vidličkou rozšleháme a necháme chvíli odstát.
3.      Mezi tím si žínku nebo ručník namočíme do horké vody a přiložíme na část obličeje, kde se chceme černých teček zbavit. Otevřou se nám póry a černé tečky se lépe vytáhnou.
4.      Papírový kapesník rozdělíme tak, abychom měli jen jednu vrstvu, což znamená, že pokud máme vícevrstvý kapesník tak ho rozebereme na jednotlivé vrstvy.
5.      Jednu vrstvu kapesníku přiložíme na obličej, naneseme na něj štětečkem bílek tak, aby byl kapesník celý mokrý a na obličeji držel (když ho dáte víc, nic se nestane).
6.      Teď necháme asi tak 15 – 20 minut působit, kapesník s bílkem by měl ztvrdnout.
7.      No a nakonec už jenom celou vrstvu sloupneme, umyjeme si obličej a černé tečky budou pryč.
Sama tuto masku požívám a vždycky mi zanesené póry krásně vyčistí. Takže doufám, že vám taky pomůže a bude vyhovovat díky své jednoduchosti, účinnosti a rychlosti. A pamatujte si, že v jednoduchosti je krása a účinnost, což ne každý ví.