Blížící se zima je signálem pro mnohé ptáky, aby se vydali na cestu to teplejších krajin a neumrzli tady a měla by být také upozorněním pro řidiče, aby začali s přípravou svých čtyřkolových miláčků, jinak se může snadno stát, že budou přezimovat v servisu. Přípravu na zimu určitě nepodceňujte.
džíp v zimě


1.      Pneumatiky – základem jsou vhodné pneumatiky. Pokud své auto nepřezujete zavčasu, můžete se těšit na klouzání po silnicích, což rozhodně není nic, po čem byste nejen vy, ale také ostatní účastníci silničního provozu toužili. Na letních gumách můžete v zimě snadno přijít k úhoně, a to i kdybyste patřili mezi špičkové jezdce. Navíc nezapomeňte, že i když budete mít štěstí a se svým vozem se nedokloužete k nějaké nehodě, může vás zastavit policie a udělit vám mastnou pokutu. I to je důvod, proč vyměnit pneumatiky zavčasu.


2.      Karosérie – karosérie v zimě velice trpí. Nejen povětrnostní podmínky, ale také posypová sůl se na ní může hodně zle podepsat. Vosk by to měl ale zlepšit. Ten navíc nefunguje pouze jako ochranná bariéra, ale také dokáže výrazným způsobem vylepšit vizuální vlastnosti vašeho auta. Vosk si nechte nanést buďto ve specializovaném servisu, nebo ho můžete na karosérii aplikovat sami. Ovšem dbejte na to, aby ta byla čistá a suchá, jinak se vosk nemusí správně uchytit a celá práce bude k ničemu.
přechod pro chodce


3.      Brzdy – na zledovatělé vozovce jsou brzdy daleko důležitější nežli na suchém asfaltu. Proto byste je měli před započetím prvních mrazů nechat důkladně prozkoumat a případně seřídit. Při jednom si nechte vyměnit brzdovou kapalinu, jinak vám mohou brzdy kdykoliv selhat.


4.      Stěrače – zapomenout byste neměli ani na nákup nových stěračů. Jedná se o marginální investici, která se vám určitě vyplatí. Při sněžení nebo dešti jsou stěrače důležité, jelikož hlavně na nich záleží, jestli uvidíte na vozovku nebo pojedete takřka naslepo.