Volvo je už od roku 1927 švédský výrobce osobních vozů. Nejen jich, ale také třeba nákladních automobilů, autobusů, stavebních strojů a řídících systémů pro námořní a průmyslové aplikace. Firma Volvo vznikla až v roce 1944. A v současné době Volvo začala vlastnit čínská automobilka Geely. A to od roku 2010. Čína za transakci zaplatila v přepočtu asi třicet čtyři miliard korun. Čína už v minulosti měla zájem i o jiné automobilky. Jako je Opel nebo Saab. Volvo vyváží vozy po celém světě.
volvo v90
Zejména do Velké Británie, Číny, Německa a Belgie. V posledních letech zaznamenala nárůst až o čtyřicet procent. Logo Volva vznikl z latinského volvere což znamená točím se. Její název odpovídá, protože úplně nejdříve se firma proslavila výrobou kuličkových ložisek. A kruh se šipkou použili z dávné mytologie. Mně se to velmi líbí a je mi to blízké. Vyjadřuje totiž symbol boha války. Volvo je tak připraveno vyjít s protivníky do potyček. Nebo se dá logo vyjádřit podle spojení tvrdé švédské oceli a odolných automobilů. Logo je totiž zobrazený zastaralý chemický symbol pro železo.  Značka si také velmi dlouho drží skvělou pověst. Je známá pod pojmem kvalitních a bezpečných vozů. Jako první přišli s převratným tříbodovým bezpečnostním pásem. Nejnovějším vozem koncernu Volvo je zajisté model V60 D4 FWD. Vůz je krásné kombi střední třídy s motorem turbo diesel. Jeho výkon se hravě vyšplhá na 140kWa pyšní se kapacitou 430 litrů.  A pokud v takovém krásném voze chcete dělat parádu stačí Vám dvě stě padesát tisíc korun.
volvo xc60
Tento krásný vůz jenom potvrzuje kvalitu automobilky. Jeho komfort a pohodlí je opravdu velkolepé. Má výborně řešená sedadla i s volantem jsou výškově nastavitelná. Naprostá zvuková izolace zaručuje absolutně tichou jízdu. Volvo V60 je dostupné ve třech dalších specifikacích. A to Kinetic, Momentum a Summum. Vůz má šest airbagů a elektronickou kontrolu stability. A v testech Euro NCAP získává pět hvězdiček.